Hoi!
Ik ben Tessa. Als kunstdocent ben ik graag bezig met het stimuleren van creativiteit en het ontwikkelen van een eigen stem bij mijn leerlingen, jong en oud. In mijn werk als docent probeer ik een ontspannen omgeving te creëren waarin leerlingen zich vrij voelen om hun ideeën te verkennen, te experimenteren met verschillende technieken en hun eigen unieke beeldtaal te vinden. Ik geloof er in dat kunst niet alleen een vak is, maar een manier om de wereld te begrijpen, te bevragen en jezelf te uiten. In mijn lessen probeer ik niet alleen technische vaardigheden over te dragen, maar ook kritisch en creatief denken aan te moedigen, zodat mijn leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot veelzijdige en zelfbewuste individuen, met hun eigen plek in de wereld. En natuurlijk het belangrijkste van alles: dat ze plezier krijgen en groeien in het maken van hun eigen beelden, ongeacht niveau of voorkennis.
Mijn enthousiasme en kennis hierover deel ik met plezier. Ik help met het ontwikkelen van een visie op kunst- en cultuureducatie in uw school of organisatie en geef lessen op maat. Wilt u verder komen in uw organisatie met kunsteducatie, neem dan contact op.
Wat kunnen we leren van kunst uit het verleden?
Hoe uit ik mijn emoties in een beeldend werk?
Heeft kunst regels?
Kan een klein kunstwerk indrukwekkender zijn dan een groot kunstwerk?
Hoe krijg je diepte in het platte vlak?
Hoe ik werk:
Ik werk graag vanuit Big Questions, ‘grote vragen’, als startpunt om tot een werkstuk en thema te komen. Je trekt leerlingen zo direct in een onderwerp en maakt de relevantie voor hen en de wereld waarin ze leven zichtbaar. Ik merk dat elke les een individuele en unieke ervaring wordt voor zowel leerlingen als docenten als we met Big Questions werken. Als we vragen stellen in plaats van alleen opdrachten en materiaal aan te bieden, blijft het curriculum fris, zelfs als je vaker dezelfde lessen gebruikt. Het gebruik van Big Questions in de klas maakt het mogelijk om betekenisvolle projecten te maken die geschikt zijn om alle leerlingen van alle niveaus te bereiken.
Daarnaast koppel ik altijd drie leerdoelen aan elk project die iedereen moet behalen op zijn eigen niveau. Deze twee elementen vormen de kaders van elk project.
Op de pagina educatieve projecten zie je voorbeelden van lessen en projecten die ik heb ontwikkeld.